شنبه ۰۸ اردیبهشت ۰۳

مضرات بادمجان

۱۶ بازديد

مضرات بادمجان

براي خريد بادمجان به سراغ بادمجان‌هاي گوشتالو، براق، سنگين و بلند برويد با پوستي كشيده و سفت و بدون آثار ضرب خوردگي، چون خوشمزه‌تر هستند.


البته بادمجان‌هاي دلمه‌اي هم در بازار ايران يافت مي‌شوند كه اغلب براي درست كردن دلمه به كار مي‌روند.


بادمجان‌هاي باريك بيشتر در خورشت‌ها يا به صورت سرخ كرده در خوراك به كار مي‌روند.


مردمان شمال ايران هم غذا‌هاي خاصي را با بادمجان طبخ مي‌كنند كه در آن‌ها بيشتر بادمجان كبابي به كار مي‌رود.


بادمجان‌هاي تازه را اگر در كيسه پلاستيكي بگذاريد تا چند روز در يخچال تازه مي‌مانند و خواصش حفظ مي‌شود.


گرفتن تلخي بادمجان:


پيش از سرخ كردن بادمجان براي گرفتن تلخي آن اين ترفند را به كار ببريد: بادمجان‌ها را پس از پوست كندن از وسط به دو نيم كنيد. اگر تخم زياد دارد، آن‌ها را در بياوريد. روي آن نمك بپاشيد و روي يك سيني دستمال كاغذي بگذاريد و بادمجان‌ها را روي آن بچينيد و سيني را در آفتاب قرار دهيد. پس از يكي دو ساعت بادمجان‌ها را فشار دهيد تا تلخي آن كاملا گرفته شود… حالا مطمئن باشيد نه تنها ديگر بادمجان‌ها تلخ نيستند بلكه روغن كمتري نيز به خود جذب ميكنند.


در صد گرم بادمجان مواد زير موجود است:


انرژي ۳۰ كالري
آب ۹۲ گرم
پروتئين ۱/۳ گرم
چربي ۰/۲ گرم
نشاسته ۴/۶ گرم
كلسيم ۱۲ ميلي گرم
فسفر ۱۵ ميلي گرم
گوگرد ۱۵ ميلي گرم
منيزيم ۱۲ ميلي گرم
پتاسيم ۲۲۰ ميلي گرم
آهن ۰/۷ ميلي گرم
سديم ۳ ميلي گرم
منگنز ۰/۲ ميلي گرم
روي ۰/۳ ميلي گرم
مس ۰/۱ ميلي گرم
يد ۰/۰۰۲ ميلي گرم
بتاكاروتن ۰/۰۵ واحد بين المللي
ويتامين ب. ۱، ۰/۰۵ ميلي گرم
ويتامين ب. ۲، ۰/۰۵ ميلي گرم
ويتامين ب. ۳، ۰/۷ ميلي گرم
ويتامين ث. ۵ ميلي گرم
فوايد تغذيه‌اي


بادمجان داراي خواص تغذيه‌اي بسيار مفيد است به شرط اين كه سرخ نشود.


از نظر طب قديم بادمجان گرم و خيلي خشك است.


مهمترين خاصيت آن كم كالري بودن آن است كه غذاي بسيار خوبي براي كساني است كه مي‌خواهند وزن كم كنند، زيرا داراي ويتامين و مواد معدني نيز مي‌باشد.


از ويتامين‌هاي موجود در بادمجان مي‌توان به ويتامين‌هاي گروه B. (مخصوصا B۱ و B۶)، ويتامين A. و C. و مواد معدني مختلف از جمله كلسيم، فسفر، مس، گوگرد، منيزيم، پتاسيم و آهن اشاره كرد.


علاوه بر ويتامين‌ها و املاح ياد شده، بادمجان داراي فيتونوترينت‌هايي است كه خاصيت آنتي اكسيداني فوق العاده‌اي دارند.

 

فيتونوترينت‌هاي موجود در بادمجان شامل اجزاي فنوليكي مانند كافئيك و كلوروژنيك اسيد (chlorogenic acid) و فلاوونوئيد‌ها مانند ناسونين (nasunin) مي‌باشند. اجزاي فنوليكي داراي خاصيت ضد سرطاني، ضدكلسترول بد خون و ضد ويروسي مي‌باشد.


بادمجان اثر نرم كننده و مدر درد.


بادمجان بعلت دارا بودن آهن در رفع كم خوني داروي موثري است.


بادمجان را مي‌توان براي از بين بردن ورم و التهاب روي عضو ملتهب گذاشت.


ريشه بادمجان و شاخه‌هاي خشك شده و برگ‌هاي آن اثر بند آورنده خون را دراست و قابض بوده و مي‌توان در آن براي درمان احتلام بانه و انواع خونريزي‌ها استفاده كرد.


بادمجان پادزهر خوبي براي مسموميت‌هاي حاصل از خوردن قارچ سمي است.


خوردن بادمجان گرفتگي رگ‌ها را باز مي‌كند و شخص را از خطر سكته قلبي محفوظ مي‌درد.


بادمجان برطرف كننده يبوست است.


برگ‌ها و پوست سياه بادمجان را اگر بجوشانند اين جوشانده درمان اسهال خوني است.


جوشانده ريشه بادمجان درمان بيماري آسم است.


بادمجان مقوي معده است.


آب زردرنگي كه در موقع نمك زدن و گذاشتن بادمجان از آن خارج مي‌شود براي خشك كردن عرق دست و پا بهترين دارو است و اشخاصي كه دست و پايشان مرتب عرق مي‌كند بايد دست و پاي خود را با آن چند بار در روز بشويند تا از شر اين مرض آسوده شوند.


اگر بادمجان را بسوزانند و خاكستر آن را با سركه خمير كنند و به زگيل بمالند زگيل كنده خواهد شد.


از بادمجان مي‌توان به عنوان مسكن براي تسكين در استخوان شكسته و ضرب خورده استفاده كرد بدين طريق كه بايد بادمجان را در فر بگذاريد كه نيم پز شود و سپس آب آنرا با فشار بگيريد و بعد بمقدر نصف اين مقدر آب به آن شكر قهوه‌اي اضافه كنيد آنرا هم بزنيد و بنوشيد


اين گياه حاوي فيبر بالايي است از اين رو براي درمان يبوست و كاهش كلسترول مفيد است.


تحقيقات جديد نشانگر آن است كه بادمجان داراي ماده‌اي ضد تشنج است و در درمان صرع اثر بسيار خوبي دارد.


بادمجان كالري پاييني دارد (هر ۱۰۰ گرم آن داراي ۳۵ كيلوكالري انرژي است)، به همين دليل براي افرادي كه قصد كاهش وزن دارند، مفيد است.


به علاوه انيس گلايسمي پايين آن (كمتر از ۱۵)، موجب شده است كه براي بيماران ديابتي نيز سودمند باشد.


بادمجان به دليل داشتن پتاسيم بالا و سديم پايين، براي كاهش فشار خون بسيار سودمند است.


هشدار‌هاي مهم در مصرف بادمجان:


بادمجان بايد كاملاً رسيده مصرف شود، چرا كه نارس آن داراي ماده‌اي سمي است و در كساني كه از آسم رنج مي‌برند، تحريك كننده به شمار مي‌آيد.


دانه بادمجان ايجاد يبوست مي‌كند.


مضرات بادمجان:


مصرف بادمجان را به افرادي كه از مشكلات گوارشي رنج مي‌برند، توصيه نمي‌كنيم.


همچنين به علت دارا بودن ماده‌اي سمي به نام سولانين براي افرادي كه حساسيت دارند، مناسب نيست، اين افراد به خصوص به نمونه‌هاي تخم دار بادمجان حساسيت داشته و بلافاصله بعد از خوردن آن، دچار چشم درد شده يا پوست بدن شان خارش پيدا مي‌كند و در مواردي مبتلا به كهير مي‌شوند.

 

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.